Hozzávalók
(4 személyre)
8 dkg vaj + kevés a formák kivajazásához, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 csapott mokkáskanál fehérbors, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg friss spenót, 10 dkg edami sajt, kevés szerecsendió, őrölt feketebors
Elkészítés
1) Besamell mártást készítünk
Egy közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és óvatosan hevíteni kezdjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet, és csomómentesen elkeverjük. A besamellt sóval, fehérborssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész mártást levesszük a tűzről, majd a két tojás sárgáját egyesével alaposan elkeverjük benne.
2) Összeállítjuk a spenótos krémet
Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a friss spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, végül pedig a tojásos besamell-alaphoz keverjük. Egy tálban a két tojásfehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a spenótos besamellt, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Az edami sajtot kis kockákra vágunk, és ezt is elkeverjük a masszában.
3) Sütés és tálalás
Kivajazunk néhány szufléformát, és belekanalazzuk a spenótos krémet. Kevés gőz hozzáadásával, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük a szuflékat, és azonnal, forrón szervírozzuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.