Hozzávalók 4 személyre
4 kacsacomb, 2 tk. szárított rozmaring, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ág friss kakukkfű, 4 ág friss rozmaring, 4 babérlevél, vaj, só, bors
A tálaláshoz:
krumplipüré, 1 gránátalma
Elkészítés
1) Fűszerezzük a kacsacombokat
A kacsacombokat megtisztítjuk, levágjuk a lelógó zsíros részeket, majd a comb végén lévő bőrt és inakat csontig átvágjuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és szárított rozmaringgal is megszórjuk.
2) Szuvidoljuk
Vákuumzacskóba tesszük őket, és melléjük teszünk 1-1 cikk vöröshagymát, 1-1 gerezd fokhagymát és 1-1 ág friss rozmaringot és kakukkfüvet. Vákuumozó géppel légmenetesítjük, és lezárjuk a csomagokat. 80 fokra előmelegítjük a gőzsütőt, beállítjuk rajta a sous vide programot, és 6 órára betesszük a csomagokat a sütőbe.
3) Megsütjük
Miután letelt az idő, a csomagokat kiszedjük a sütőből, a csontok végéről leszedjük a megsült bőrt, a combokat bőrös oldalukkal felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. a 150 fokos sütőben, hőlégkeverés programon addig sütjük, amíg szép ropogós nem lesz a bőrük.
4) Vajas pecsenyeszaftot készítünk
A zacskóban megmaradt húslevet lezsírozzuk, egy gyorsforralóba tesszük, és indukciós főzőlapon, magas hőfokon harmadára forraljuk. Végül hozzáadunk néhány kocka hideg vajat is.
5) Tálaljuk
Krémes krumplipürével tálaljuk, meglocsoljuk a vajas pecsenyeszafttal, és díszítésnek megszórjuk egy marék gránátalmamaggal.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.