Satay sertés zöldsalátával
Satay (földimogyoró szószos) sertés zöldsalátával
Hozzávalók
A húshoz és a salátához
400 g sertés szűzpecsenye
35 g sózott, pörkölt földimogyoró
földimogyoró-olaj
1 nagyobb kígyó uborka
1 csokor retek
2 evőkanál lime lé
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál méz
½ csésze mentalevél
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
A földimogyoró (satay) szószhoz
140 g sózott, pörkölt földimogyoró
125 ml kókusztej
125 ml forró víz
60 ml földimogyoró-olaj
1 piros chili
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál kurkuma
2 evőkanál ketjap (májas szósz)
1 evőkanál halszósz
Elkészítés
Himalájai sótégla sütéshez, grillezéshez és tálaláshoz
A Himalája magas hegyeiből származó rózsaszín kősóból készített Electrolux sótéglán természetes módon fűszerezheti az ételeket. A sótéglát használhatja grillen vagy sütőben, de az acél tartókeret segítségével indukciós főzőlapon is. Sőt, a hűtőben az előkészített húsokat és halakat is pihentetheti rajta. A himalájai só gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, melyek rendkívül egészségesek és fantasztikus ízt adnak minden ételnek. A stílusos acél keret a hideget és a meleget egyaránt jól bírja, ezért a sótéglán tálalhat jégbe hűtött desszertet vagy frissen grillezett húsokat, zöldségeket is.