Ropogós csirkecombok

 

Egy falat inspiráció a legfinomabb csirkecombhoz

Ennek a sült csirkecombnak senki sem tud majd ellenállni! Mielőtt szaftosra és aranybarnára sütöttük, megforgattuk mézes szójaszószban, és megszórtuk szezámmaggal.

Hozzávalók 6 személyre

A csikrecombokhoz:

6 db egész csirkecomb, kevés olaj, só, bors, szerecsendió, 2 db érett paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma

A mázhoz:  

2 ek. méz, 3 ek. szójaszósz, 1 ek. rizsecet, kis marék szezámmag

Elkészítés

1) Elősütjük a csirkecombokat

A csirkecombokat meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Kevés szerecsendiót reszelünk rájuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A gőzsütő tartályát feltöltjük vízzel, majd előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (50% gőz) 20 perc alatt elősütjük a combokat.

2) Ízesítjük, és megsütjük

A paradicsomokat és fokhagymát felszeleteljük, és a csirkecombok közé dobjuk őket. A mázhoz a mézet, szójaszószt és rizsecetet összekeverjük, és megkenjük vele a csirkecombokat. Megszórjuk őket szezámmaggal, és hőlégkeverés programon 200 fokon 20-25 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.