Mediterrán lecsó chorizóval

Egy falat inspiráció egy tengerparti hangulatú, könnyű nyári ebédhez

Ez a lecsó a napon érlelt, friss zöldségektől lesz felejthetetlenül finom. Az izgalmas fűszerek pedig egy hamisítatlan, tengerparti nyaralás emlékeit idézik.

Hozzávalók

(4 személyre)

10 dkg chorizo, 7 ek. olívaolaj, 6 db koktélparadicsom, 4 levél zsálya, 2 db lilahagyma, 2 db kápia paprika, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 kis csokor bazsalikom, 1 marék fenyőmag, 1 marék olajbogyó, 1 tk. friss kakukkfű, só, bors

Elkészítés

1) Megpirítjuk a hozzávalókat

Egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, félretesszük. A padlizsánt kockákra vágjuk és megpirítjuk 4 evőkanál olívaolajon, majd egy tálba kiszedjük.

2) Az egészet jól összesütjük

A serpenyőt 3 evőkanál olívaolajjal felhevítjük. Megfuttatjuk rajta a durvára vágott zsályát, és hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát. A chorizót nagyobb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma már kissé összeesett, hozzáadjuk a chorizót és a durvára vágott kápiapaprikát. Összerázzuk, és 1-2 perc után beletesszük a félbevágott koktélparadicsomokat. 

3) Tálaljuk

Pár percig hagyjuk összeesni, pirulni, majd friss kakukkfüvet, felkarikázott cukkinit, sót és borsot adunk hozzá.
Hozzáadjuk a padlizsánt is, rátépkedjük a bazsalikomot, végül az olajbogyót, majd megszórjuk a pirított fenyőmaggal. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.