Grillezett marha szték chimichurrival

Egy falat inspiráció 

De mi az a chimichurri?

Ez a mókás nevű szósz az argentin sztékek nélkülözhetetlen kísérője. Petrezselyem, fokhagyma, olaj, só, bors és citrom vagy ecet az alapja.

Hozzávalók

A marha sztékhez:

Kb. 70-80 dkg marhabélszín vagy érlelt, hátszín, só, bors

A chimichurrihoz:

1 nagy csokor petrezselyem, 1 chilipaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom vagy lime
Kb. 1,5 dl kukoricaolaj (ízlés szerint olívaolaj), só, bors

Elkészítés

1) Készítsük el a chimichurri mártást

A petrezselymet aprítógépbe teszünk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica- vagy olívaolajat. Az egészet addig pürésítjük, míg pesztó-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurri-t félretesszük.

2) Süssük szaftosra a húst

A megtisztított marha sztéket durvaszemű sóval és frissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajat csepegtetünk rá, és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alatt körben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük. 

3) Tálaljuk

A forró, szaftos, közepesen átsült sült húst felszeleteljük, tányérra helyezzük, és gazdagon megöntözzük a chimichurri mártással.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.