Hozzávalók
A marha sztékhez:
Kb. 70-80 dkg marhabélszín vagy érlelt, hátszín, só, bors
A chimichurrihoz:
1 nagy csokor petrezselyem, 1 chilipaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom vagy lime
Kb. 1,5 dl kukoricaolaj (ízlés szerint olívaolaj), só, bors
Elkészítés
1) Készítsük el a chimichurri mártást
A petrezselymet aprítógépbe teszünk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica- vagy olívaolajat. Az egészet addig pürésítjük, míg pesztó-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurri-t félretesszük.
2) Süssük szaftosra a húst
A megtisztított marha sztéket durvaszemű sóval és frissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajat csepegtetünk rá, és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alatt körben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük.
3) Tálaljuk
A forró, szaftos, közepesen átsült sült húst felszeleteljük, tányérra helyezzük, és gazdagon megöntözzük a chimichurri mártással.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.