Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal
Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal
Hozzávalók
1 kg csirkemell
300 g pörkölt, natúr (nem sózott) földi mogyoró vagy dió
180 g pálmacukor
250 ml meleg víz
2-3 lime
4 gerezd, apóra vágott fokhagyma
4 hosszú, apróra vágott chili paprika
2 ek. mogyoróolaj, plusz a grillezéshez
1 tk. tengeri só
1 csokor thai bazsalikom
24 db hosszú, vízben áztatott nyárs
Elkészítés
Grillezzen télen-nyáron, indukciós grill lapon
Szereti a grillezett ételek enyhén füstös, fűszeres ízét? A Plancha grill segítségével nem csak nyáron, hanem egész évben élvezheti őket. Tegye a Plancha grill-lapot indukciós főzőlapjára, kapcsoljon össze 2 főzőzónát (ha híd funkciós főzőlapja van) és máris készítheti a szaftos szték szeleteket, a roppanós zöldségeket és a friss tengeri herkentyűket. A grill-lapot használhatja indukciós, kerámia és gázfőzőlapon is. A vas grill-lap felülete egyenletesen forrósodik át, ezért egyszerre több szelet húst is süthet rajta. A speciális tapadásmentes bevonatnak köszönhetően, extra zsiradék sem kell az ételek alá, így nem csak finomak, de egészségesek is lesznek.