Gorgonzolás szélesmetélt gránátalmával


Egy falat inspiráció 

Egy izgalmas tésztaételhez

Ropogós pirított dió, édes gránátalma, intenzív ízű gorgonzola, selymes tejszínben. Amíg a tészta megfő a vízben, a szószt is elkészítheti hozzá.

Hozzávalók

(2 személyre)

25 dkg szélesmetélt tészta (vagy pappardelle), 15 dkg gorgonzola, 1,5 dl tejszín, 1 db gránátalma, 1 marék dió, frissen tört bors, olívaolaj

Elkészítés

1) Készítsük elő a gyümölcsöket

A durvára vágott diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A gránátalmát félbevágjuk, majd egy fakanállal kiverjük belőle a szemeket.

2) Főzzünk tésztát tejszínes gorgonzolával

Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát. Addig melegítjük és keverjük, amíg teljesen fel nem olvadt a sajt, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőtt tésztát. 

3) Tálaljuk

Megszórjuk az előzőleg lepirított dióval, a gránátalmaszemekkel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.