Hozzávalók
(2 személyre)
25 dkg szélesmetélt tészta (vagy pappardelle), 15 dkg gorgonzola, 1,5 dl tejszín, 1 db gránátalma, 1 marék dió, frissen tört bors, olívaolaj
Elkészítés
1) Készítsük elő a gyümölcsöket
A durvára vágott diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A gránátalmát félbevágjuk, majd egy fakanállal kiverjük belőle a szemeket.
2) Főzzünk tésztát tejszínes gorgonzolával
Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a tejszínt, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát. Addig melegítjük és keverjük, amíg teljesen fel nem olvadt a sajt, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőtt tésztát.
3) Tálaljuk
Megszórjuk az előzőleg lepirított dióval, a gránátalmaszemekkel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.