Hozzávalók
(3-4 személyre)
20 dkg édesburgonya, 15 dkg koktélparadicsom, 10 dkg mozzarella, 6 db tojás, 2 szál újhagyma, balzsamelcet, olívaolaj, só, bors
Elkészítés
1) Összesütjük a zöldségeket
Az édesburgonyát kisebb kockára vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és törött borssal. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsin, és kevés olívaolajjal, balzsamecettel, durva szemű sóval és feketeborssal ízesítjük. Az édesburgonyát és a paradicsomot betesszük a sütőbe, és 200 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
2) Összeállítjuk a frittatát
Az újhagymát felszeleteljük és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olívaolajon párolni kezdjük. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a megsült édesburgonya-kockákat és alaposan összeforgatjuk a zöldségeket. A tojásokat kevés sóval felverjük, és az egészet az újhagymás-édesburgonyás keverékre öntjük. Rátesszük a megsütött koktélparadicsomokat, majd mozzarella-darabokat tépkedünk a tojás tetejére. Az egészet megszórjuk még egy kevés durvára vágott újhagyma zöldjével, és alacsony lángon kb. 5 percig sütjük.
3) Sütés és tálalás
Ezután a serpenyőt berakjuk a sütőbe és grill fokozaton, 200 fokon további 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen összeáll, és a mozzarella megolvad. A kisült frittatát kiborítjuk a serpenyőből, és szeletekre vágva szervírozzuk forrón, vagy akár hidegen is.