Hozzávalók egy 14x22 cm-es formához
5 szelet bacon, 1 kis fej vöröshagyma, 600 g burgonya, só, bors, 200 ml tejszín, 100 g reszelt cheddar sajt
Elkészítés
1) Előkészítjük az alapanyagokat
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk. Egy indukciós főzőlapon közepes hőfokozaton, száraz serpenyőben kevergetve, pár perc alatt kisütjük belőle a zsírt. A vöröshagymát felaprítjuk, és a bacon zsírján lepirítjuk. A burgonyát vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2) Rétegezzük a hozzávalókat
Egy sütőtálba teszünk egy réteg burgonyát, megszórjuk kevés hagymával és bacon-nel, majd jön rá egy újabb sor burgonya, hagyma, bacon. Végül burgonyaréteggel zárjuk a sort, amit megszórunk a maradék pirított bacon-nel és hagymával.
3) Megsütjük
Felöntjük a tejszínnel a burgonyát, és megszórjuk reszelt cheddar sajttal. Gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) kb. 25 perc alatt megsütjük.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.