Hozzávalók
2 db közepes cékla, 5-6 gerezd pucolatlan fokhagyma, 2 dl vörösbor, 50 dkg szélesmetélt,1 mokkáskanál fehérbors, 10 dkg kecskesajt, 5 dkg tisztított pisztácia durvára összetörve, 1 dkg madársaláta, só
Elkészítés
1) Megsütjük a céklát
Az alaposan megmosott cékláknak vágjuk le a felső és alsó részét, helyezzük egy tepsibe, és szórjuk melléjük a pucolatlan fokhagymagerezdeket. Süssük őket 180 fokos sütőben, kevés gőz hozzáadásával 30 percen keresztül.
2) Céklapürét készítünk
A kihűlt céklákat hámozzuk meg, és dobjuk egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a megsült, megpucolt fokhagymagerezdeket is, és a vörösborral pürésítsük az egészet szép krémes állagúra.
3) Kifőzzük a tésztát, majd tálaljuk
Sós, forró vízben főzzük ki a szélesmetéltet. Közben a céklapürét egy serpenyőben kevés sóval és a fehérborssal kezdjük el lepárolni, majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát és egy keveset a tészta főzőlevéből is. Óvatosan forgassuk át az egészet, míg a cékla mindenhol megszínezi a tésztát. Tálaláskor a céklás tésztára morzsoljuk rá a kecskesajtot, szórjuk meg a durvára tört pisztáciával, végül díszítsük madársaláta levelekkel.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.