Cannelloni citromos csirkével

Egy falat inspiráció az olasz konyha jó ízű tésztáiról

Egy igazi olasz cannelloni, némiképp megbolondítva. A hűvősebb téli napokra egy citromos csirkés canellonit készítettünk, mely tartalmas, de mégsem nehezíti el a gyomrunkat.

Hozzávalók

(4 személyre)

60 dkg csirkemell filé, 15 dkg bacon, 10 dkg bébispenót, 3 dkg reszelt parmezán, 5 dkg vaj, 5 dkg  liszt, 1 dl tejszín, 1 ek. étolaj, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1/2 tk. őrölt szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1/2 l tej, 1/2 tk. őrölt szerecsendió, só, bors 

Elkészítés

1) Megpirítjuk a bacon-t 

Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat. A bacon-t csíkokra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Egy kis fej hagymát finomra vágunk, és a bacon-höz adjuk  közepes lángon lepirítjuk. Közben finomra vágunk 3 gerezd fokhagymát, és ezt is hozzáadjuk. Egy szál sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelünk és ezt is a serpenyőbe tesszük. Összekeverjük és lepirítjuk.

2) Kisütjük a tejszínes-spenótos csirkemellet

A csirkemellet feldaraboljuk és ledaráljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A serpenyőbe tesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Egy fél citrom levét belefacsarjuk, és hozzáadunk 10 dkg tisztára mosott bébispenótot. Összeforgatjuk, és addig pároljuk, amíg a spenótlevelek összeesnek. Felöntjük egy kevés tejszínnel.

3) Elkészítjük a besamel mártást

A besamelhez egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és rászórjuk a lisztet. Világosbarnára pirítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük, végül szerecsendióval ízesítjük és parmezán sajtot reszelünk bele.

4) Az egészet összesütjük

Egy hőálló edény aljára kevés besamelt kanalazunk. A csőtésztákat egy kanál segítségével megtöltjük a húsos töltelékkel, és egymás mellé fektetjük az előkészített tálba. Amikor minden tésztát megtöltöttünk, a maradék besamelt a töltött tésztákra öntjük, és a tetejére parmezánt reszelünk. A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük és betesszük a tésztát sülni. 40 perc alatt elkészül  akkor jó, ha a tésztarudak megpuhulnak, a mártás pedig pirosra sül.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.