Rukkolás bruschetta paradicsomraguval

Egy falat inspiráció

egy könnyű, mégis kiadós harapnivalóhoz 

A lágy krémmel és ínycsiklandó feltéttel megbolondított ropogós falatkákat tálalhatja reggelire vagy uzsonnára, de vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók

2 db rusztikus bagett

A pesztóhoz:

80 g rukkola, 1 gerezd fokhagyma, 50 g hántolt, pirított mandula, 25 g reszelt parmezán, 1 dl extra szűz olivaolaj, só, tört bors

A paradicsomraguhoz:

250 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, só, bors

Elkészítés

1) Összekeverjük a pesztó hozzávalóit

A pesztóhoz a hozzávalókat késes aprítógépbe dobjuk, és fél perc alatt rusztikus állagú pesztót készítünk belőle.

2) Fenséges paradicsomragut készítünk    

A paradicsomraguhoz olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, és pirítani kezdjük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A koktélparadicsomok szárát a serpenyőbe dobjuk – ezzel ízesítjük az olajat −, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is. Sózzuk-borsozzuk, és magas lángon addig pároljuk, amíg levet ereszt és összeesik. Ekkor ráöntjük a balzsamecetet, átforgatjuk, és 1 perc után levesszük a tűzről.

3) Sütés és tálalás

Félbevágjuk a bagetteket és a beépíthető sütő grill fokozatán ropogósra pirítjuk őket. Rákenjük a kész rukkolapesztót, majd rápakoljuk a balzsamecetes, koktélparadicsomos ragut, végül vékonyra szeletelt parmezánnal díszítjük. Meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal, és sópelyhet szórunk rá.

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.