A liszteket átszitáljuk egy tálba, ezzel is lazítva a leendő tésztánkat. Hozzáadunk még 1 teáskanál sót és összekeverjük a száraz alapanyagokat. Végül hozzákeverünk még 5 g instant porélesztőt és egy mokkáskanál cukrot.
1 dl langyos vízben elkeverünk 1 evőkanál útifűmaghéjat, majd kb. 2 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Az elkészült kocsonyás útifűmaghéjat ráöntjük a száraz alapanyagokra.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a joghurtot. Végül beleöntjük a citromlevet és a vizet.
Egy kanál segítségével összeforgatjuk a masszát, majd simára dagasztjuk egy Assistent robotgépben. A lényeg, hogy egy laza állagú picit ragacsos tésztát kapjunk, ami a kelés során szépen formálhatóvá és levegőssé válik.
Megnézem az Assistent robotgépeket
A tésztát körülbelül fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk és 8 cikkre felvágjuk. A kapott háromszögeket a tetejüknél fogva feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és sütés előtt még 10 percet pihentetjük. Időközben előmelegítjük a sütőt.
Gőzfunkciós sütőben SteamBake programon 180°C-on 40 percig sütjük, majd kivesszük és olívaolajjal megkenjük a tetejét. Ezután visszatesszük még 5 percre.
Megnézem a SteamBake sütőket
Megjegyzés: a tészta összekeverésénél nem baj, ha kicsit lágyabb a tészta ez a pihentetés alatt még szilárdul.
További finom recepteket talál az Adri’s Kitchen oldalán