Kelbimbó saláta chorizzo chips-szel

Egy falat inspiráció az újrakezdéshez

Amikor a sok nehéz ünnepi fogás után valami könnyű és egészséges étellel szeretnénk kényeztetni magunkat. A kelbimbót sokféleképpen elkészíthetjük. Arra azonban minden alkalommal figyeljünk, hogy maradjon üde zöld és roppanós. 

Hozzávalók

(2 fő részére)

40 dkg kelbimbó, 10 dkg szikkadt kenyér, 5 dkg mandula, 6 dkg spanyol chorizo vékonyra szeletelve, 3 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve, 1 evőkanál fehérbor-ecet, 3 ág friss kakukkfű, só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés

1) Készítsük elő az ételt

Előkészítjük a kelbimbót. Félbevágjuk, a torzsáját V alakban kivágjuk, majd a bimbókat leveleire bontjuk. A szikkadt kenyér héját eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A kenyérdarabokat egy késes aprítógépbe helyezzük és durvára aprítjuk. Forró serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a kenyérmorzsát és pirítani kezdjük.

2) Pirítsuk az igazán különleges ízekért

Közben a mandulát szintén durvára daráljuk és ezt is a kenyérmorzsához adjuk. A keveréket folyamatosan rázogatva addig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sül, majd félretesszük egy tálba. A chorizo kolbászból vékony szeleteket vágunk és egy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd ezeket is félretesszük egy tálba. Két gerezd fokhagymát durvára vágunk, olívaolajon pirítani kezdjük és meghintjük friss kakukkfűvel. Ha a fokhagyma megpirult, több részletben a serpenyőbe dobjuk a leveleire bontott kelbimbót és magas hőmérsékleten lepirítjuk.

3) Tálaljuk

Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd egy kevés fehérborecetet is adunk hozzá. A lepirított mandulás kenyérmorzsát hozzáadjuk a kelbimbóhoz és még egyszer alaposan összeforgatjuk. Tálaláshoz egy tányérba szedjük az elkészült salátát, a tetejére dobálunk egy keveset a lepirított chorizóból és meglocsoljuk olívaolajjal. 

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.