Házi szélesmetélt

Egy falat inspiráció a tökéletes házi szélesmetélthez

Az Assistent Pro robotgép segítségével egyenletesen vékonyra nyújthatja a házi tésztát.

Hozzávalók

500 g liszt, 5 tojás, csipet só, 1-2 ek. víz

 

Elkészítés

1) Összeállítjuk a tésztát

Egy Assistent Pro robotgép keverőtáljába kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és egy csipet sót. Elkezdjük összegyúrni a tésztát, majd 1-2 evőkanál vízzel tesszük tökéletesen nyújtható állagúvá. Amikor a tészta összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órán át hűtőben pihentetjük.

2) Elkészítjük a szélesmetéltet

Az idő leteltével a tésztát 8 részre osztjuk, megformázzuk, és belisztezzük őket. Tésztanyújtó segítségével addig nyújtjuk, amíg már majdnem áttetsző nem lesz. Ezután lecseréljük a fejet, és szélesmetélt csíkokat vágunk belőle. Megszórjuk rétesliszttel, hogy ne tapadjanak össze, és már főzhetjük is.

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.