Hozzávalók
1 fürt koktélparadicsom, egy kevés görögdinnye, 4 szelet halloumi sajt, 1 citrom, 1 marék rukkola, kb. 1 dl olívaolaj, egy csokor friss mentalevél, balzsamecet, fekete bors, durva szemű tengeri só
Elkészítés
1) Grillezzük a hozzávalókat
Egy fürt koktélparadicsomot sütőtálcára helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva szemű sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd pár csepp balzsamecetet csepegtetünk rá. A paradicsomokat kb. 15 percig sütjük grill fokozaton, 180 fokon. Egy félbevágott citromot grill lapon addig sütünk, míg a vágott felülete kissé karamelizálódik.
2) Készítsünk ízletes, könnyű mártást
Egy tálba kb. 1 dl olívaolajat töltünk, belefacsarjuk a grillezett citrom levét, ügyelve rá, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután finomra vágunk néhány mentalevelet és hozzáadjuk az öntethez. Csipetnyi só hozzáadása után az egészet összekeverjük egy habverővel, míg világos színű vinaigrette-et kapunk.
3) Pirítsuk meg, majd tálaljuk
A halloumi sajtot kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és tűzforró grill lapon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Tálaláskor a tányérra kevés rukkola salátát szórunk, ráhelyezzük a készre sütött sajtokat, néhány szelet görögdinnyét és az időközben megsült koktélparadicsomokat, majd az egészet meglocsoljuk a mentás vinaigrette-tel.
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.