Hozzávalók
4 kukorica
A fűszeres vajhoz:
2 ek. vaj, ½ tk. őrölt cayenne bors, ½ tk. őrölt római kömény, ½ tk. őrölt pirospaprika, ½ tk. őrölt koriander, 1 gerezd fokhagyma
A mentás mártogatóshoz:
4 ek. majonéz, 1 tk. porcukor, lime lé, 2-3 ág menta, só, bors
Elkészítés

1) Előkészítjük a hozzávalókat
Elsőként kukoricákat megtisztítjuk, hajaikat is eltávolítjuk. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a fűszereket, és belereszeljük a fokhagymát.

2) Megsütjük a kukoricát
Egy ecset segítségével jó alaposan megkenjük a kukoricákat a fűszeres vajjal, és gőzsütőben 160 fokos gőzprogramon (25% gőz) sütni kezdjük őket. Miután elkezdek pirulni, grill fokozaton készítjük tovább, néha megforgatva, addig, amíg jól meg nem pirulnak.

3) Elkészítjük az öntetet
A majonézben elkeverjük a porcukrot, a lime levét, a felaprított mentaleveleket, végül sózzuk, borsozzuk.

4) Tálaljuk
A forró kukoricákat meglocsoljuk a mentás majonézzel, megszórjuk friss mentával, és kevés chilivel tálaljuk.

Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.