Hozzávalók
100 g érett camembert sajt, 40 g kesudió, 1 dl tejszín (30%-os), 1 ciabatta zsömle, 2 evőkanál olívaolaj, 10 g vaj, 50 g bébispenót, 2 db tojás, 2 evőkanál ecet, só, bors
Elkészítés
1) Kesudiós sajtkrém összeállítása
Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a kesudiót. Az érett, lágy camembert sajtot darabokra tépkedjük és hozzáadjuk a kesudióhoz. Felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy a sajt szépen felolvadjon. Az olvadt sajtot kevés sóval és tört feketeborssal ízesítjük, majd turmixgépbe öntjük, és szép, selymes állagúra turmixoljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, rádobjuk a friss bébispenótot, majd sóval és tört borssal ízesítjük.
2) Ciabotta elkészítése buggyantott tojással
Egy ciabattát kettévágunk, és kenyérpirítóban mindkét felét szép ropogósra pirítjuk. Elkészítjük a buggyantott tojást: egy lábos forró, ecetes vizet finoman elkezdünk keverni egy kanállal (hogy a vízben tölcsérszerű örvény keletkezzen), és egyesével finoman az örvény közepébe csúsztatjuk a tojásokat. Körülbelül másfél percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük.
3) Tálalás
A pirított ciabattákra halmozzuk a még meleg spenótot, ráhelyezzük a buggyantott tojásokat, és az egészet leöntjük a selymes kesudiós camembert mártással. Kevés snidlinget szórunk a tetejére, és azonnal, forrón szervírozzuk.
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.