Hozzávalók
7 db nagy gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis ág rozmaring, 1 kis ág kakukkfű, 4 db koktélparadicsom, 250 g mozzarella, olívaolaj, só, bors, balzsamecet, friss bazsalikom
Elkészítés
1) Előkészítjük a gombákat
Kitörjük néhány nagyobb méretű gomba szár részét. Körben megtisztítjuk őket, és egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket. Így jó sok töltelék el fog férni bennük.
2) Megpirítjuk
Egy serpenyőt indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk, és megpirítjuk a gombákat: először az üreges részükkel lefelé, majd a másik oldalukat is.
3) Fűszerezzük és megtöltjük
Sózzuk és borsozzuk, majd pár vékony szelet fokhagymát, kevés kakukkfüvet és egy kis apróra vágott rozmaringot szórunk rájuk. Egy nagyobb mozzarellát kis darabokra tépünk, és beletöltjük a gombákba. Elnegyedelünk néhány koktélparadicsomot, és a mozzarellára tesszük őket.
4) Sütés és tálalás
Megsózzuk, majd meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal és balzsamecettel. A gőzsütőt 220 °C-ra, grill fokozatra állítjuk, és kb. 20 percig sütjük őket, amíg szépen megpirulnak.
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.