Hozzávalók kb. 35-40 darabhoz:
A tapenádhoz:
220 g fekete olívabogyó, 3 ek. kapribogyó, 2-3 szardella, ½ citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 ág kakukkfű, kb. 15 ml olívaolaj
A blinihez:
2 tojás, 100 g tejföl, 25 g vaj, 10 g élesztő, 200 ml tej, 100 g rétesliszt, 100 g kenyérliszt, 2 csipet só, a tálaláshoz: 4-5 szem koktélparadicsom
Elkészítés
1) Elkészítjük a tapenádot
A tapenád hozzávalóit egy turmixgépben alaposan összezúzzuk, majd egy kis tálban félrerakjuk, amíg elkészül a blini.
2) Összeállítjuk a blini tésztáját
A blinihez a turmixgépet átmossuk, a liszt kivételével minden hozzávalót belerakunk, majd a lisztkeverék felével turmixolunk egyet. Végül a másik felét is hozzáadjuk, és jól összemixeljük a tésztát.
3.) Sütés és tálalás
Meleg helyen 1 órán át hagyjuk pihenni, majd teflon bevonatú palacsintasütőbe kis halmokat rakunk belőle. Indukciós főzőlapon, közepes hőfokon, 1-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.