Aszalt paradicsomos ciabatta
Aszalt paradicsomos ciabatta
(Forrás: Street Kitchen)
Hozzávalók 3 kis ciabattához
400 g BL80 liszt
15 g só
4 g friss élesztő
1 tk cukor
300 ml langyos víz
100 ml olívaolaj
100 g aszalt paradicsom
Elkészítés
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd melegebb helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt összekeverjük a liszttel, a sóval és a durvára vágott aszalt paradicsommal. Assistent robotgépben simára dagasztjuk a tésztát.
Megnézem az Assistent robotgépeket
Az olívaolajat egy nagy keverőtál aljára öntjük, és beletesszük a ragacsos tésztát. Lefedjük és 1 órán át állni hagyjuk, majd áthajtogatjuk. További 2 órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt 40 percenként hajtogatjuk
Belisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, és egy éles késsel 3 részre osztjuk, lisztes kézzel téglalap alakúra formázzuk, majd a két végét megfogva egyet tekerünk rajta, és lisztbe forgatjuk. További 20 percig pihentetjük.
Sütés előtt 1 dl vizet öntünk a SteamBake sütő aljában lévő medencébe, és előmelegítjük a sütőt SteamBake programon 230 fokra. A ciabattákat sütőpapírral bélelt tepsin addig sütjük, amíg aranybarnák lesznek (kb. 15 perc).
Megnézem a SteamBake funkciós sütőket
További péksüti recepteket talál a Street Kitchen oldalán