Hozzávalók
A panna cottához:
300 ml tej, 300 ml tejszín, 4 evőkanál kristálycukor , 2 evőkanál zselatin, 1 vanília rúd
A gránátalma-öntethez:
1 db gránátalma, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
1) Elkészítjük a panna cottát
Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt és adjuk hozzá a kristálycukrot. Egy hosszában kettévágott vaníliarúdnak kaparjuk ki a magjait egy kés lapjával és ezt, valamint a kikapart rudat is dobjuk a keverékbe. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és távolítsuk el a vanília rudat. Két evőkanál aszpikot olvasszunk fel egy kevés hideg vízben, keverjük ezt is a forró tejhez és pár percig kevergessük, hogy az aszpik teljesen felolvadjon. Töltsük a panna cottát befőttes üvegekbe és rakjuk kb. 3-4 órára hűtőszekrénybe.
2) Gránátalmaszószt készítünk
Egy gránátalmát bontsunk szét és magjait szedjük ki egy tálba. A magok felét aprítógépben zúzzuk össze. A gránátalma levét passzírozzuk át egy szűrőn egy serpenyőbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy kevés fehérbort, és az egészet forraljuk addig, amíg selymes állagú öntetet kapunk. A gránátalma szószt hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a megszilárdult panna cotta tetejére és tálalásig tartsuk hűtőben.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.