Hozzávalók
A kuglófhoz:
110 g puha vaj; 140 g cukor; 4 tojás; 320 g joghurt, 12 g vaníliás cukor, 250 g liszt, 1 csomag sütőpor (12 g)
A díszítéshez:
150 g étcsokoládé; fél marék hántolt mandula; fél marék pisztácia
Elkészítés
1) Kikeverjük a tésztát
A vajat a cukorral egy Assistent PRO robotgép segítségével habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Beleöntjük a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, és kikeverjük a tésztát.
2) Megsütjük a kuglófot
Kivajazott, enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát és gőzsütőben, 180 fokos hőlégkeverés programon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából.
3) Megolvasztjuk a csokoládét
Indukciós főzőlapon, magas hőfokon, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, és kicsit félrerakjuk. Egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára vágott mandulát és pisztáciát.
4) Tálaljuk
Az olvasztott csokoládéval leöntjük a kuglófot és megszórjuk a pirított magokkal.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.