Ünnepi kuglóf csokoládéöntettel és pisztáciával

Egy falat inspiráció egy különleges ünnepi desszerthez

Az Assistent Pro robotgéppel tökéletesen sima kuglóftésztát keverhet, indukciós főzőlapon pedig gőzfürdő nélkül felolvaszthatja hozzá a csokoládét.

Hozzávalók

A kuglófhoz:

110 g puha vaj; 140 g cukor; 4 tojás; 320 g joghurt, 12 g vaníliás cukor, 250 g liszt, 1 csomag sütőpor (12 g)

A díszítéshez:

150 g étcsokoládé; fél marék hántolt mandula; fél marék pisztácia

Elkészítés

1) Kikeverjük a tésztát

A vajat a cukorral egy Assistent PRO robotgép segítségével habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Beleöntjük a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, és kikeverjük a tésztát.

2) Megsütjük a kuglófot

Kivajazott, enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát és gőzsütőben, 180 fokos hőlégkeverés programon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából.

3) Megolvasztjuk a csokoládét

Indukciós főzőlapon, magas hőfokon, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, és kicsit félrerakjuk. Egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára vágott mandulát és pisztáciát.

4) Tálaljuk

Az olvasztott csokoládéval leöntjük a kuglófot és megszórjuk a pirított magokkal.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.