Hozzávalók
A tésztához:
1 ml víz
60 g vaj
100 g liszt
1 csipet só
1 csipet cukor
3 tojás
A krémhez:
5 tojássárgája
100 g porcukor
60 g liszt
300 ml tej
300 ml tojáslikőr
70 g puha vaj
A tetejére:
100 g olvasztott csokolédá
Elkészítés
1) Összeállítjuk a tésztát
A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot egy lábasban összemelegítünk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, belekeverünk egy tojást, langyosra hűtjük a tésztát, majd belekeverjük a másik két tojást is.
2) Megsütjük a tésztát
A simára kevert masszát nyomózsákba töltjük és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokon, közepes páratartalmú gőzprogramon megsütjük őket kb. 20 perc alatt, majd kikapcsoljuk a sütőt és egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk, hogy kihűljenek.
3) Megtöltjük a fánkokat
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a liszttel, majd apránként, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tojáslikőrrel. Közepes lángon, kevergetve puding állagúra sűrítjük és lehűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a vajat, nyomózsákba töltjük és megtöltjük vele az eclair fánkok belsejét.
4) Díszítünk és tálalunk
Az olvasztott csokival megkenjük a fánkok tetejét, díszítésnek pedig kevés apróra tört pisztáciát szórunk rá.