Tojáslikőrös eclair fánk



Egy falat inspiráció egy krémes-csokis
könnyű finomsághoz

A tojáslikőrös eclair tökéletes vendégváró süti, de jól jön akkor is, ha nassolna valami édest. Lehetőség szerint süsse gőzprogramon, így a tojáslikőrös töltelék lágy marad a finoman roppanó tésztában.

Hozzávalók

A tésztához: 

1 ml víz

60 g vaj

100 g liszt

1 csipet só

1 csipet cukor

3 tojás

 

A krémhez:

5 tojássárgája

100 g porcukor

60 g liszt

300 ml tej

300 ml tojáslikőr

70 g puha vaj

 

A tetejére:

100 g olvasztott csokolédá

Elkészítés

1) Összeállítjuk a tésztát

A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot egy lábasban összemelegítünk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, belekeverünk egy tojást, langyosra hűtjük a tésztát, majd belekeverjük a másik két tojást is.

2) Megsütjük a tésztát

A simára kevert masszát nyomózsákba töltjük és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokon, közepes páratartalmú gőzprogramon megsütjük őket kb. 20 perc alatt, majd kikapcsoljuk a sütőt és egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk, hogy kihűljenek.

3) Megtöltjük a fánkokat

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a porcukorral és a liszttel, majd apránként, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a tojáslikőrrel. Közepes lángon, kevergetve puding állagúra sűrítjük és lehűtjük. Mikor kihűlt belekeverjük a vajat, nyomózsákba töltjük és megtöltjük vele az eclair fánkok belsejét.

4) Díszítünk és tálalunk

Az olvasztott csokival megkenjük a fánkok tetejét, díszítésnek pedig kevés apróra tört pisztáciát szórunk rá.