Hozzávalók
(6 adaghoz)
2 ek. nádcukor, 2 ek. keményítő, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 3,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 20 dkg tejcsokoládé, 1 csipet só
1,5 dl habtejszín, 2 ek. cukor, 1/2 vaníliarúd
Elkészítés
1) Megcsináljuk a pudingot
A tejet és a tejszínt közepes lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és a kakaót, valamint egy csipet sót. Simára keverjük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a kis darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad.
2) Tejszínhabot készítünk
Poharakba öntjük, és összegyűrt, nedves sütőpapírral letakarjuk, közvetlenül a puding tetejére tapasztva a papírt, hogy ne bőrösödjön. Hűtőben 1-1 1/2 óra alatt fogyasztható hőmérsékletűre hűtjük. A hideg habtejszínt a cukorral és 1/2 vaníliarúd kikapart magjával kemény habbá verjük.
Fogyasztás előtt a kihűlt puding tetejére kanalazzuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.