Hozzávalók
40 dkg étcsokoládé, 1 marék dió, 5 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, feketecseresznye), ½ tk. nagyszemű tengeri só, ½ tk. finomra vágott szárított chili, 1 csipet sáfrány
Elkészítés
1) Felaprítjuk a gyümölcsöket
Válasszunk minél jobb minőségű, magas kakótartalmú csokoládét! A diót és az aszalt gyümölcsöket falatnyi darabokra aprítjuk és felhasználásig félretesszük.
2) Csokoládémasszát készítünk
30 dkg apróra vágott csokoládét vagy csokoládépasztillát vízgőz felett felolvasztunk. Amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, azonnal hozzákeverjük a maradék felaprított csokoládét, és addig keverjük, amíg ez is felolvad (de már nem melegítjük tovább). Ezzel lehűtjük a csokoládémasszát, azaz temperáljuk. Addig hűtjük folyamatos kevergetéssel, amíg 31-32 fokosra hűl, így amikor megszilárdul, szép fényes lesz.
3) Megvárjuk, amíg megdermed, és már kész is!
Egy tiszta száraz tepsire öntjük a csokoládét és spatulával a kívánt vastagságban szétterítjük. Megszórjuk a kiválasztott feltétekkel és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed a csokoládé. A hűtőből kivéve feldaraboljuk, és becsomagoljuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.