Hozzávalók
A morzsához:
140 g zabpehely
100 g darál mandula
80 g puha vaj
60 g barnacukor
Az almarétegekhez:
4 db nagyobb alma
2 tk fahéj
6-7 szem vajkaramella összemorzsolva
A tetejére:
80 ml tejszín
A tejfölhabhoz:
100 ml tejszín habbá verve
1 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor
150 g tejföl
Elkészítés
1) Összeállítjuk a morzsa alapot
A morzsához a zabpelyhet, a darált mandulát és a barnacukort egy aprítóban összekeverjük, majd belerakjuk a vajat és újra átkeverjük.
2) Összeállítjuk a tortát
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházakat, és 3-4 mm vékony szeletekre vágjuk. A tészta harmadát belesimítjuk a 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába. A morzsára teszünk egy réteg almaszeletet, meghintjük fahéjjal, majd rámorzsolunk egy kis karamellát. Folytatjuk a rétegezést addig, amíg felhasználjuk a hozzávalókat. A maradék morzsával betakarjuk a torta tetejét, megszórjuk a megmaradt karamellával és leöntjük a tejszínnel.
3) Megsütjük és díszítjük
180 fokra előmelegített sütőben, alacsony páratartalmú gőzprogramon sütjük, kb. 30 percig sütjük. A tejfölhabhoz a tejfölt elkeverjük a vaníliáscukorral, porcukorral, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is. A langyosra hűlt almatortát már szeletelhetjük is, és a tejfölhabbal díszítve tálaljuk.