Répatorta naranccsal és dióval

 

Egy falat inspiráció a kísérletezéshez

A répatorta egy megosztó édesség, ezzel a recepttel azonban a kételkedőket is meggyőzzük! Legalábbis reméljük. :) A dió, a narancs és a citrom finom aromája dominál a sütiben amit nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók

4 tojás, 20 dkg cukor, 2 dl olaj, 30 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 45 dkg répa, 1 csomag sütőpor,
1 narancs héja, 1 citrom héja, fél citrom leve, csipet só

Elkészítés

1) Előkészítjük a hozzávalókat

A megtisztított répát vastagabb reszelővel lereszeljük. A diót aprítógépbe tesszük, és pár másodperc alatt durvára daráljuk.

2) Összeállítjuk a tésztát

A négy tojást egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a 20 dkg kristálycukrot, és az egészet egy Assistent™ robotgép segítségével habosra keverjük. A cukros tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a darált dió 2/3-át, a reszelt sárgarépát és egy csomag sütőport is. Hozzáöntjük az olajat, majd belereszeljük egy narancs és egy citrom héját, végül egy fél citrom levét is hozzáöntjük.

3) Sütés és tálalás

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és egy kivajazott, a maradék darált dióval megszórt tortaformába öntjük.
A Plus Steam sütőbe vizet töltünk, és a gőzölős funkcióval 160 fokon készre sütjük a répatortát. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk is.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.