Hozzávalók
3 tojásfehérje, 3 ek. víz, 15 dkg porcukor, 1 ek. kukoricakeményítő, 2,5 dl habtejszín, 1 ek. porcukor, 1 érett mangó, ízlés szerint 1 maracuja
Elkészítés
1) Felverjük a habot
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben felverjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet és addig verjük, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, minden adag hozzáadása után legalább 2 percig dolgoztatjuk a roborgépet magas fokozaton. Végül további 5-7 percig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
2) Megsütjük a habcsókot
A felvert habot a sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük korong alakban úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Előmelegített sütőbe tesszük. és 45 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk és további 1 órán át bennehagyjuk a pavlovát. Légmentesen lezárt dobozban tárolva 1 napig eláll.
3) Összekeverjük a krémet, majd tálaljuk
A hideg habtejszínt elkezdjük felverni a robotgépben a habverő fejet használva. Amikor a hab kezd felverődni, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük a tejszínt. Közben a mangót meghámozzuk, feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük. Óvatosan a tejszínhabhoz keverjük, hogy márványos legyen, nem kell simára keverni. A mangóhabot a pavlovára kanalazzuk, ízlés szerint maracuját vagy pirított kókuszchipszet is tehetünk a tetejére. Azonnal tálaljuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.