Hozzávalók egy 18 cm-es tortához
A tésztához:
250 g liszt, 1 csipet só, 2 tk. őrölt fahéj, 1 mk. szegfűszeg, 1 mk. őrölt gyömbér, 2 késhegynyi szerecsendió, 1 csomag (12 g) sütőpor, 80 g puha vaj, 90 g cukor, 50 g méz (kb. 2 ek.), 80 g barna cukor, 3 tk. apróra vágott kandírozott narancshéj, 2 tojás; 120 ml tej
A narancskrémhez:
1 narancs, 60 g vaj, 110 g cukor, 1 tojás
A krémhez:
250 g vaj, 500 g mascarpone, 2 ek. porcukor, 1 adag narancskrém
A díszítéshez:
100 g olvasztott étcsoki, 1 tk. olaj, mézeskalács, pár ág rozmaring
Elkészítés
1) Elkészítjük a narancskrémet
A narancskrémhez a vajat, a cukrot, a narancs kifacsart levét és lereszelt héját indukciós főzőlapon összemelegítjük vízgőz fölött egy tálban, majd beleütjük a tojást, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2) Megsütjük a tésztát
A tésztához a lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, és jó alaposan összekeverjük. A tésztát kétfelé osztjuk, két 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Amikor kihűltek, kivesszük őket a formából.
3) Összeállítjuk a tortát
A vajat egy Assistent PRO robotgép segítségével elkeverjük a porcukorral, a mascarpone-val és a kihűlt narancskrémmel, majd kb. a felét az egyik lapra kenjük. Erre kerül a másik tésztakorong, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel.
4) Díszítés
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk (ezt indukciós főzőlapon, nagyon alacsony hőfokon gőzfürdő nélkül is megtehetjük). Hozzácsorgatjuk az olajat, nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük vele a torta tetejét. Végül pár mézeskalácsot szúrunk a tortába.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.