Narancsos mézeskalácstorta

Egy falat inspiráció a legfinomabb ünnepi tortához 

Az Assistent Pro robotgéppel tökéletesen sima tésztát keverhet, indukciós főzőlapon pedig gőzfürdő nélkül felolvaszthatja hozzá a csokoládét.

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához    

A tésztához:

250 g liszt, 1 csipet só, 2 tk. őrölt fahéj, 1 mk. szegfűszeg, 1 mk. őrölt gyömbér, 2 késhegynyi szerecsendió, 1 csomag (12 g) sütőpor, 80 g puha vaj, 90 g cukor, 50 g méz (kb. 2 ek.), 80 g barna cukor, 3 tk. apróra vágott kandírozott narancshéj, 2 tojás; 120 ml tej

A narancskrémhez:

1 narancs, 60 g vaj, 110 g cukor, 1 tojás

A krémhez:

250 g vaj, 500 g mascarpone, 2 ek. porcukor, 1 adag narancskrém

A díszítéshez:

100 g olvasztott étcsoki, 1 tk. olaj, mézeskalács, pár ág rozmaring

Elkészítés

1) Elkészítjük a narancskrémet

A narancskrémhez a vajat, a cukrot, a narancs kifacsart levét és lereszelt héját indukciós főzőlapon összemelegítjük vízgőz fölött egy tálban, majd beleütjük a tojást, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2) Megsütjük a tésztát

A tésztához a lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, és jó alaposan összekeverjük. A tésztát kétfelé osztjuk, két 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Amikor kihűltek, kivesszük őket a formából.

3) Összeállítjuk a tortát

A vajat egy Assistent PRO robotgép segítségével elkeverjük a porcukorral, a mascarpone-val és a kihűlt narancskrémmel, majd kb. a felét az egyik lapra kenjük. Erre kerül a másik tésztakorong, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel.

4) Díszítés

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk (ezt indukciós főzőlapon, nagyon alacsony hőfokon gőzfürdő nélkül is megtehetjük). Hozzácsorgatjuk az olajat, nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük vele a torta tetejét. Végül pár mézeskalácsot szúrunk a tortába.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.