Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Az ünnepi asztal dísze

Hozzávalók egy 24 cm-es formához

A kuglófhoz:

250 g vaj
250 g cukor
250 g liszt átszitálva
4 tojás
½ csomag sütőpor
½ tk. só
150 ml frissen facsart narancslé (kb. 3 narancs)
1 narancs reszelt héja

A sziruphoz:

2 ek. cukor
50 ml frissen facsart narancslé (kb. 1 narancs)

+ kevés vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés 

Keverje habosra a cukrot és a vajat, majd egyenként adja hozzá a tojásokat. 

Megnézem a robotgépeket

Keverje össze egy tálban a lisztet a sütőporral, a sóval és a reszelt narancshéjjal.

 A lisztes keveréket a narancslével váltakozva dolgozza a vajas masszába.

 Öntse a masszát a kivajazott kuglófformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 perc alatt süsse készre. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna, és amikor megszúrja, a tészta nem ragad a villára.

Megnézem a SteamBake gőzsütőket

 A sütőből kivéve hagyja langyosra hűlni, majd borítsa ki a formából, és hűtse ki teljesen.

Főzze a narancs levét két evőkanál cukorral addig, amíg a cukor teljesen felolvad és a szirup kissé besűrűsödik. Ezt locsolja a kihűlt kuglóf tetejére, majd szeletelje fel a süteményt.

Megnézem az indukciós főzőlapokat