Limoncellos málnás tiramisu

Egy falat inspiráció egy szexi tiramisuhoz

Ez a pezsgőspohárban tálalt málnás tiramisu egyszerűen szexi! A megjelenése, az illata, az íze... egyszerűen vérpezsdítő.

Hozzávalók

4 adaghoz (2,5 dl/adag)

A málnapüréhez:

250 g fagyasztott málna, 40 g cukor, 1 citrom reszelt héja, leve

A krémhez:

3 tojás, 80 g cukor, 250 g mascarpone

A kávés öntethez:

100 ml lefőzött presszó kávé, 50 ml tej, 25 ml limoncello, babapiskóta

A díszítéshez:

1 marék pisztácia

1) Elkészítjük a málnapürét

A málnapüréhez a gyümölcsöt, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét egy lábasba tesszük, és összeforraljuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.

2) Összeállítjuk a krémet

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját
20 g cukorral, és a 250 g mascarpone-val habosra keverjük, majd a fehérjét 60 g cukorral felverjük.

3) Rétegezzük

A tojássárgás krémhez két részletben hozzákeverjük a tojásfehérjét is, úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk). A presszókávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a citromlikőrt is.
Most jöhet a rétegezés.  

4) Tálaljuk 

A babapiskótákat 3 részre törjük, és leöntjük a kávés keverékkel, majd hagyjuk 5 másodpercig, míg magába szívja a nedvességet. A poharak alján elrendezzük őket, erre jöhet egy réteg krém és egy vékony réteg málnapüré. Ismételjük meg a műveletet, végül a málnapüré tetejére szórjunk durvára vágott pisztáciát.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.