Hozzávalók
4 adaghoz (2,5 dl/adag)
A málnapüréhez:
250 g fagyasztott málna, 40 g cukor, 1 citrom reszelt héja, leve
A krémhez:
3 tojás, 80 g cukor, 250 g mascarpone
A kávés öntethez:
100 ml lefőzött presszó kávé, 50 ml tej, 25 ml limoncello, babapiskóta
A díszítéshez:
1 marék pisztácia
1) Elkészítjük a málnapürét
A málnapüréhez a gyümölcsöt, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét egy lábasba tesszük, és összeforraljuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
2) Összeállítjuk a krémet
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját
20 g cukorral, és a 250 g mascarpone-val habosra keverjük, majd a fehérjét 60 g cukorral felverjük.
3) Rétegezzük
A tojássárgás krémhez két részletben hozzákeverjük a tojásfehérjét is, úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk). A presszókávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a citromlikőrt is.
Most jöhet a rétegezés.
4) Tálaljuk
A babapiskótákat 3 részre törjük, és leöntjük a kávés keverékkel, majd hagyjuk 5 másodpercig, míg magába szívja a nedvességet. A poharak alján elrendezzük őket, erre jöhet egy réteg krém és egy vékony réteg málnapüré. Ismételjük meg a műveletet, végül a málnapüré tetejére szórjunk durvára vágott pisztáciát.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.