Lemon curb

Egy falat inspiráció az angol desszertek világából

Selymes krémes kísértés. A citrom, tojás és a vaj tökéletes találkozása kalácsra kenve reggelire, tortakrémként, aprósüteménybe töltve, vagy csak úgy magában nagykanállal.

Hozzávalók

(3 dl krémhez)

3 citrom , 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 tojás sárgája

Elkészítés

1) Sűrűre főzzük a krémet

A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A citromlét, a vaj felét és a cukrot  egy üstbe tesszük, és gőz fölé helyezzük. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat és a tojássárgákat, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük,  amíg elkezd besűrűsödni.

2) Lehűtjük

Hozzáadjuk  a vaj másik felét, a lereszelt citromhéjat és intenzíven keverjük tovább egészen addig, míg egészen sűrű és krémes lesz. A meleg krémet steril üvegbe töltjük, hagyjuk kihűlni és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.