Hozzávalók
(3 dl krémhez)
3 citrom , 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 egész tojás, 2 tojás sárgája
Elkészítés
1) Sűrűre főzzük a krémet
A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A citromlét, a vaj felét és a cukrot egy üstbe tesszük, és gőz fölé helyezzük. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat és a tojássárgákat, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
2) Lehűtjük
Hozzáadjuk a vaj másik felét, a lereszelt citromhéjat és intenzíven keverjük tovább egészen addig, míg egészen sűrű és krémes lesz. A meleg krémet steril üvegbe töltjük, hagyjuk kihűlni és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.