Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és bekenjük vajjal. A tésztához a vajat a cukorral krémesre keverjük egy robotgépben. Alacsony fordulatszámon hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a kekszet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel az előkészített tepsi aljára nyomkodjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Gőzprogramon 20 percig sütjük, amíg egy kevés színt kap. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig 150 fokra visszavesszük.
MEGNÉZEK EGY GŐZ FUNKCIÓS TŰZHELYET
A krémsajtot robotgépben krémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a kókusztejszínt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. A tortaformát vastagon beburkoljuk alufóliával, és egy forró vízzel teli hőálló tálba tesszük.
MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET
Így sütjük 170 fokra előmelegített sütőben, gőzprogramon 50 percig, amíg a sütemény közepe még rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából, és legalább két órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
MEGNÉZEM A HŰTŐ-FAGYASZTÓKAT
Tálalás előtt az ananászt szeletekre vágjuk, a kemény közepét eltávolítjuk. Indukciós főzőlapon, közepes hőfokon egy serpenyőben felolvasztjuk a cukrot és a mézet. Hozzáadjuk a rumot és az ananászt, és addig hevítjük, amíg az ananász karamellizálódik, a leve sziruposra fő. Hagyjuk kihűlni, majd a torta tetején elrendezzük a szeleteket.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOS TŰZHELYET
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Pihentetés: legalább 2 óra