Hozzávalók
20 dkg csokoládé, 3,5 dl tejszín, 1,5 dl tej, 2 tk. instant kávé, 7 tojássárgája, 2 ek. cukor, 1 csipet só
Elkészítés
1) Elkészítjük a kávés-csokis krémet
A tejszínt, a tejet, egy csipet sót és az instant kávét felforraljuk egy kis lábosban, s közben folyamatosan kevergetjük, hogy a kávé feloldódjon. A csokoládét hőálló tálba tesszük, ráöntjük a forró kávés folyadékot és az egészet simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral robotgépben fehéredésig keverjük. Vékony sugárban hozzácsorgatjuk a kissé lehűlt csokoládés masszát. Egyenletesre keverjük, és 1-1,5 dl-es kávéscsészékbe töltjük.
2) Megsütjük, majd tálaljuk
A csészéket magasfalú hőálló edénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk a csészék köré, amennyi legalább a csészék feléig felér. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük, amíg a krém teteje kissé kiszikkad, de a belseje még krémes, lágy marad. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.