Hozzávalók
Kb. 60 darabhoz:
A tésztához:
250 g vaj
300 g juhtúró
500 g liszt
50 ml tejföl
120 ml tej
fél ek. só
30 g friss élesztő
2 tojás +1 tojás a kenéshez
Elkészítés
1) Összeállítjuk a tésztát
A vajat összedolgozzuk a juhtúróval, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt is. Hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a tojásokat és az élesztőt, jól összedolgozzuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen egy órán át kelesztjük.
2) Kiszaggatjuk a pogácsákat
Lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, és kislyukú szaggatóval kiszaggatjuk. 15 percig még pihentetjük a sütőpapírral letakart sütőlapon, majd megkenjük felvert tojással.
3) Megsütjük
180 fokra előmelegített sütőben, gőzprogramon 15-20 perc alatt készre sütjük.