Hozzávalók
70 g dió + a szóráshoz, 150 g gorgonzola, ½ tk. őrölt szerecsendió, ¼ tk. őrölt bors, 1 ág rozmaring, 1 evőkanál méz, 5-7 érett füge, 1 ív leveles tészta
Elkészítés
1) Gorgonzolás krém elkészítése
A diót a késes aprítóban kissé összetörjük. Hozzáadjuk a gorgonzolát és krémesre aprítjuk.
2) Díszítés
A leveles tésztát sütőlapra terítjük, tetszés szerinti méretre daraboljuk és a széleit villával lenyomkodjuk. Rákenjük a gorgonzolás krémet, majd fűszerezzük: szerecsendiót reszelünk rá, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és kissé összevágott rozmaring levelekkel. A fügék csumáját levágjuk, a gyümölcsöket negyedeljük és elrendezzük a diós krémmel megkent tésztán. Meglocsoljuk mézzel. Végül a tészta végeit megkenjük kissé felvert tojással és megszúrkáljuk, hogy ne emelkedjen fel sütés közben.
3) Sütés és tálalás
Hőlégkeverésen 180 fokra előmelegítjük a sütőt és a középső polcszinten 20 percig sütjük a pitét. Amikor pirosra sült, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni és fogyasztás előtt megszórjuk egy kevés durvára vágott dióval.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.