Fügés pite gorgonzolával és dióval

Egy falat inspiráció az ízek kavalkádjához

Füge, gorgonzola és dió − a tökéletes hármas! Édes, pikáns, krémes és fűszeres ez az igazán különleges étel, mégis hihetetlenül egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető!

Hozzávalók

70 g dió + a szóráshoz, 150 g gorgonzola, ½ tk. őrölt szerecsendió, ¼ tk. őrölt bors, 1 ág rozmaring, 1 evőkanál méz, 5-7 érett füge, 1 ív leveles tészta

Elkészítés

1) Gorgonzolás krém elkészítése

A diót a késes aprítóban kissé összetörjük. Hozzáadjuk a gorgonzolát és krémesre aprítjuk.

2) Díszítés

A leveles tésztát sütőlapra terítjük, tetszés szerinti méretre daraboljuk és a széleit villával lenyomkodjuk. Rákenjük a gorgonzolás krémet, majd fűszerezzük: szerecsendiót reszelünk rá, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és kissé összevágott rozmaring levelekkel. A fügék csumáját levágjuk, a gyümölcsöket negyedeljük és elrendezzük a diós krémmel megkent tésztán. Meglocsoljuk mézzel. Végül a tészta végeit megkenjük kissé felvert tojással és megszúrkáljuk, hogy ne emelkedjen fel sütés közben.

3) Sütés és tálalás

Hőlégkeverésen 180 fokra előmelegítjük a sütőt és a középső polcszinten 20 percig sütjük a pitét. Amikor pirosra sült, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni és fogyasztás előtt megszórjuk egy kevés durvára vágott dióval.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.