Gyors fahéjas-almás csiga

 

Egy falat inspiráció egy édes, illatos reggelihez vagy éppen uzsonnához

A fahéjas csiga igazi klasszikus. Mi most továbbgondoltuk, és megbolondítottuk egy kis almával. Egészen leegyszerűsítettük az elkészítését is, így rekord idő alatt sikerült feltálalni.

Hozzávalók

(12 darabhoz)

270 g friss vajas, leveles tészta, 2 db alma, 4 ek. fahéjas cukor, 1/2 citrom leve, 20 g vaj, 90 g krémsajt, 2 ek. tej, 50 g porcukor

Elkészítés

1) Megpároljuk az almát

Az almákat kimagozzuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket egy tepsire szórjuk, elrendezgetjük, meglocsoljuk egy félbevágott citrom levével, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral. Gőzsütőben 5 percig pároljuk magas gőztartalmú programon. Az így előkészített almát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

2) Tésztatekercseket készítünk

Kiterítünk egy leveles tésztát, és a kihűlt fahéjas almát egyenletesen elosztatjuk rajta.
A tésztát a szélesebbik oldala mentén szorosan feltekerjük és egy éles késsel 12 egyenlő részre vágjuk. Egy muffinformát kivajazunk, és elhelyezzük benne az almás tésztatekercseket. 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 

3) Tálaljuk 

A mascarponét egy tálban egy habverő segítségével, homogénné keverjük a porcukorral és a tejjel. 
Végül a cukormázat egy kanállal a kicsit kihűlt csigákra locsoljuk tálalás előtt. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.