Eperhab habcsókkal

Egy falat inspiráció egy habkönnyű, édes finomsághoz

Édes habcsók, selymes tejszín, friss, zamatos eper. Már ha az alaprecept szerint készítjük. De tehetünk bele meggyet, sárga- vagy őszibarackot, de akár a málnát is.

Hozzávalók

2 tojásfehérje, 132 g kristálycukor, 300 g eper, 200 g szeletelt mandula, 5 dl habtejszín, 1 db vaníliarúd, 1 ek. porcukor

Elkészítés

1) Megsütjük a habcsókokat

A habcsókhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, úgy, hogy 130 g kristálycukrot kanalanként adagolunk hozzá. A sütőt 125 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk a kemény, fényes, cukros habot. 1 óra alatt készre sütjük a habcsókokat, majd nyitott ajtónál hagyjuk őket kihűlni, megszikkadni.

2) Epres krémet készítünk

Az epret felnegyedeljük, és összeforgatjuk 2 evőkanál kristálycukorral. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát, majd félretesszük kihűlni. Egy keverőtálban robotgép segítségével elkezdjük habosra verni a tejszínt és egy vaníliarúd kikapart magjait, miközben több részletben hozzáadjuk a porcukrot. Amikor kemény habot kaptunk, óvatosan beleforgatjuk a cukrozott eper felét.

3) Összeállítjuk a kelyhet

A kihűlt habcsókokat összetördeljük, és összeállítjuk az eton messt. Egy pohár aljára egy kis összetört habcsókot teszünk, amire egy evőkanál epret szedünk, arra pedig 2 evőkanál epres tejszínhabot. Végül egy pár szelet cukrozott eperrel, egy kis habcsókkal és egy teáskanál pirított mandulával díszítjük. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.