Hozzávalók
2 tojásfehérje, 132 g kristálycukor, 300 g eper, 200 g szeletelt mandula, 5 dl habtejszín, 1 db vaníliarúd, 1 ek. porcukor
Elkészítés
1) Megsütjük a habcsókokat
A habcsókhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, úgy, hogy 130 g kristálycukrot kanalanként adagolunk hozzá. A sütőt 125 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk a kemény, fényes, cukros habot. 1 óra alatt készre sütjük a habcsókokat, majd nyitott ajtónál hagyjuk őket kihűlni, megszikkadni.
2) Epres krémet készítünk
Az epret felnegyedeljük, és összeforgatjuk 2 evőkanál kristálycukorral. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát, majd félretesszük kihűlni. Egy keverőtálban robotgép segítségével elkezdjük habosra verni a tejszínt és egy vaníliarúd kikapart magjait, miközben több részletben hozzáadjuk a porcukrot. Amikor kemény habot kaptunk, óvatosan beleforgatjuk a cukrozott eper felét.
3) Összeállítjuk a kelyhet
A kihűlt habcsókokat összetördeljük, és összeállítjuk az eton messt. Egy pohár aljára egy kis összetört habcsókot teszünk, amire egy evőkanál epret szedünk, arra pedig 2 evőkanál epres tejszínhabot. Végül egy pár szelet cukrozott eperrel, egy kis habcsókkal és egy teáskanál pirított mandulával díszítjük.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.