Hozzávalók
20 dkg liszt, 15 dkg méz, 5 dkg kakaó, 7 dkg világos barnacukor, 7 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé, 7 dkg fenyőmag száraz serpenyőben kissé megpirítva, 1,25 dl semleges ízű olaj, 2 tojás, 1 nagy cukkini (2-2,5 dl űrtartalmú csészényi reszelve), 1/2 tk. szódabikarbóna, 1/2 tk. sütőpor, 1 tk. só
Elkészítés
1) Összekeverjük a hozzávalókat
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy őzgerinc formát kivajazunk és kilisztezünk. A fenyőmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, só, szódabikarbóna, sütőpor) összekeverjük egy tálban. A robotgép keverőtáljába tesszük a cukrot és a tojást, majd fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a mézet, és egyenletesre keverjük. A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük és 2,5 deciliteres csészényit a masszához adunk belőle. Végül a lisztes keverékkel is kikeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt csokit és a pirított fenyőmagot is.
2) Sütés
Az előkészített sütőformába töltjük és 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk, ha nem tapad a tészta a villára, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni a süteményt. Kiborítjuk a formából, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.