Hozzávalók
300 g liszt, 200 g cukor, 200 g joghurt, 90 g vaj, 70 g fehércsokoládé, 70 g étcsokoládé, 50 g kakaópor, 2 tojás, 3 tk. sütőpor, 1 dl tej
Elkészítés
1) Kikeverjük a tésztát
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy habverővel az egészet fehéredésig keverjük, míg szép habos nem lesz. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukros tojáskrémhez, majd vékony sugárban beleöntjük a langyos olvasztott vajat, valamint a joghurtot, és alaposan kikeverjük. A sütőport, a kakaóport és a tejet szintén hozzáadjuk, és szép homogén masszává keverjük.
2) Megsütjük a muffinokat
A muffin alaphoz öntjük az étcsoki- és a fehércsoki pasztillát, és egy spatulával a masszába forgatjuk. Egy muffin sütőforma mélyedéseibe papírkapszlit teszünk, és egy fagyikanállal (vagy sima kanállal) egy-egy adag muffin masszát dobunk mindegyikbe. A sütés elején egy kevés gőzt adagolunk a sütőtérbe. 180 fokon, 20-22 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.