Hozzávalók
(20 cm-es tortához)
25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 22 dkg puha vaj, 15 dkg mascarpone, 1,5 dl kókusztejszín, 1,75 g kefír (1 pohár), 1 csomag sütőpor, 1/2 tk. só, 2 ek. frissen facsart citromlé, 2 ek. egész mák, 1 ek. kandírozott citromhéj, 2 ek. porcukor, 4 ek. kókuszchips, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás
Elkészítés
1) Kisütjük a tortalapokat
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet a sóval és sütőporral összekeverjük, majd félretesszük. A vajat a cukorral a robotgépben habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket jól kikeverjük. Felváltva adagolva hozzáadolgozzuk a kefirt és a lisztes keveréket. A végén hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, citromhéjat, kandírozott citromhéjat és az egész mákot. A masszát három részre osztjuk, egyet a formába öntünk és 15 perc alatt készre sütjük. Mindhárom tortalapot kisütjük, és hagyjuk kihűlni egy rácson.
2) Kikeverjük a krémet
A krémhez az Assistent robotgépben habosra keverjük a mascaropnét a cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejszínt és simára dolgozzuk.
3) Összeállítjuk a tortát
A kókuszchips-et száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Összeállítjuk a tortát: Az első tortalapot megkenjük néhány evőkanálnyi kókuszkrémmel, ráhelyezzük a második lapot és ezt is megkenjük. Végül az utolsó tortalapot is a helyére tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk kókuszchips-szel.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.