Hozzávalók
A kekszes alaphoz:
215 g zabkeksz, 3 ek. kristálycukor, 60 g olvasztott vaj
A töltelékhez:
500 g krémsajt, 120 g cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 lime reszelt héja és leve, 1 vanília rúd, 2 tojás
Elkészítés
1) Összeállítjuk a kekszes alapot
Egy késes robotgéppel összezúzzuk a zabkekszet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a cukrot. Alaposan összekeverjük és átöntjük egy csatos tortaformába. Egy pohár segítségével lenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljára és peremet is készítünk vele.
2) Elkészítjük a tölteléket
Egy robotgéppel fellazítjuk a krémsajtot, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a lime reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait. Az egészet alaposan elkeverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A homogén tölteléket a kekszes alapra öntjük és eligazgatjuk.
3) Sütés és díszítés
170 fokos, előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, hogy még kissé remegős maradjon a közepe.
Reszelt lime héjjal díszítjük és alaposan, akár egy estén keresztül dermesztjük.
Egy falat inspiráció
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.