Banános palacsinta baconnel és juharsziruppal

Egy falat inspiráció az ellentétek világából

Az édes juharszirup és a sós bacon a mini palacsinta tortában izgalmas íz-élményeket rejteget. Tartalmas, energiadús reggeli lesz belőle, de délutáni nasinak is kiváló.

Hozzávalók

(4 személyre)

18 dkg liszt, 20 dkg szeletelt bacon, 2,5 dl tej, 2,5 dl juharszirup, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál sütőpor, 1 mokkáskanál só, 1 érett banán, 3 evőkanál vaj

Elkészítés

1) Kikeverjük a palacsintatésztát

Egy aprítógép keverőtáljába kanalazzuk a lisztet.  Hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a barna cukrot, egy kevés sót és a sütőport. A keverékhez hozzáöntjük a tejet, majd az egészet villámgyorsan sűrű palacsintatészává turmixoljuk. Meghámozzuk a banánt és kisebb darabokban a palacsintatésztához adjuk. A vajat gyorsan felolvasztjuk és ezt is belecsorgatjuk a keverőtálba. Az egészet még egyszer gyorsan összeturmixoljuk, hogy a banán szép krémessé váljon. 

2) Sütés

Közepesen forró, tapadásmentes serpenyőbe kis korongnyi méretű palacsintákat formázunk. Amikor a tésztában buborékok jelennek meg, egy lapátkanállal megfordítjuk őket, és hagyjuk, hogy a másik felük is aranybarnára süljön. A kész palacsintákat kikapkodjuk, és ha minddel megvagyunk, jöhet a bacon: ugyanabban a serpenyőben a vékony szeleteket alacsony lángon, mindkét oldalukon arany színűre és ropogósra sütjük. 

3) Tálalás

A tálalásnál egy palacsintára ráhelyezünk egy frissen kisült bacont, meglocsoljuk juharsziruppal, majd újabb palacsintát teszünk rá még egy baconnel. Újabb nagy adag juharszirup kerül e tetejére, utána pedig azonnal, még forrón tálaljuk!

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.