A lisztet robotgépben összedolgozzuk a hideg vajjal, a sóval és a cukorral valamint annyi vízzel, amennyitől összeáll. Fél órára behűtjük.
MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET
Közben a kekszet késes robotgépben finomra daráljuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk. Cukorral, őrölt fahéjjal, gyömbérrel, kevés sóval és citromlével ízesítjük. Legalább egy órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
MEGNÉZEK EGY APRÍTÓGÉPET
Közben a cidert elkeverjük a vanília kikapart magjával, és indukciós főzőlapon, magas hőfokon beforraljuk egyharmadára. Az almáról leöntjük a levét egy tálkába. Az almaszeleteket a ciderhez adjuk, és az egészet addig forraljuk, amíg csak 100 ml folyadékunk marad. A kukoricakeményítőt feloldjuk 3 evőkanál vízben, és az almaléhez adjuk. Kb. 1 percig főzzük, amíg egészen besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk az almaszeletekkel és a vékony szeletekre vágott kandírozott gyömbérrel.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
A gyúródeszkára kiszórjuk a finomra darált kekszet (liszt helyett), és a tészta 2/3 részét kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy mélyebb piteformát, a széleit megkenjük felvert tojással. A tölteléket elsimítjuk benne, és a vajat kis darabokban elosztjuk rajta. A maradék tésztát is kinyújtjuk, a pite tetejére tesszük, a széleken összenyomkodjuk a két tésztát. A tészta tetejét megkenjük tojással, majd szeleteket formázva, bemetszéseket ejtünk rajta, hogy sütés közben ki tudjon szabadulni a keletkező gőz. Megszórjuk barna cukorral, és 10 percre a mélyhűtőbe tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben gőzprogramon 1,5 óra alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
MEGNÉZEK EGY GŐZ FUNKCIÓS TŰZHELYET
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Pihentetés: 1 óra 40 perc