A crème brûlée hozzávalói
(Öt darab 100 g-os adaghoz)
400 g zsíros tejszín, 6 tojássárgája, 80 g cukor, egy vaníliarúd (a kikapart belseje)
Elkészítés
1)Dolgozza össze a krémet
Keverje össze az Assistent konyhai robotgéppel a cukrot, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a tojássárgákat mindaddig, míg teljesen el nem elegyednek. Vagy szánjon rá némi extra időt, és keverje össze kézzel. Majd öntse sütésálló sütőformába.
Turmixoljon és dagasszon egyéni elképzelései szerint a maximális siker érdekében. Az Assistent konyhai robotgép megkönnyíti a nehéz munkát, így több ideje jut a szórakoztatóbb részre.
2) Készítse elő a sütőt
Ennek a fontos desszertnek a sütése során használt gőz megőrzi az enyhe vaníliaízt és a krém állagát. Egyszerűen csak öntsön 100 ml vizet a gőzsütő tartályába. Állítsa a gombot a PlusSteam jelre, melegítse a sütőt 120 °C-ra, és nyomja meg a PlusSteam gombot. Ezután dőljön hátra, és lazítson 5 percig.
3) Beállít, beszór, perzsel
Öt perc múlva, miután előmelegedett a sütő, a crème brûlée-t már be is teheti sülni. Süsse 30 percig, vagy addig, amíg a krém közepe még enyhén remeg. Ezután minimum 3 órán keresztül hagyja pihenni a hűtőben, hogy megszilárduljon. Szórjon kristálycukrot a crème brûlée tetejére, és kézi cukrászfáklyával karamellizálja rá a cukrot. Ettől lesz a puding olyan híresen roppanós. Jó étvágyat!