Hozzávalók
(16 cm átmérőjű csokoládétortához)
A piskótatésztához
3 nagy tojás, 80 g cukor, 30 g burgonyakeményítő, 40 g liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1,5 teáskanál sütőpor
Az étcsokoládés töltelékhez
200 ml zsíros tejszín, 90 g cukor, 260 g darabolt étcsokoládé, 30 g vaj
Elkészítés
1) Készítse el a tésztát
Törjön három tojást a robotgép keverőtáljába, adja hozzá a cukrot, és keverje addig, amíg a cukor feloldódik. Tegye fel a robotgépre a habverő fejet, és keverje addig, amíg a térfogata a háromszorosára nem nő. Az Electrolux Assistent robotgép pár perc alatt kikeveri Önnek a krémet. Ezután szitálja össze a burgonyakeményítőt liszttel, kakaóporral és sütőporral. Majd kis adagokban keverje a száraz összetevőket a felvert tojásos keverékbe. Öntse a híg tésztát 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.
2) Adjon hozzá egy kis gőzt
Töltsön 100 ml vizet a PlusSteam sütő aljába a medencébe. Állítsa a programválasztó gombot a PlusSteam funkcióra, és melegítse a sütőt 180 °C-ra. Nyomja meg a PlusSteam gombot, és várjon öt percet (addig a sütő gőzt generál az aljába töltött vízből). Tegye a tortát a sütőbe, és süsse 25 percig, vagy amíg elkészül a piskóta. Tegye a tortát rácsra, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt díszíti.
3) Készítse el a selymes tölteléket
Egy serpenyőben forralja fel a sűrű tejszínt és a cukrot. Indukciós főzőlapon nagyon precízen állíthatja be a megfelelő hőfokot, hogy a cukros tejszín le ne égjen. Öntse a forró krémet a vajra és a darabolt étcsokoládéra. Hagyja állni két percig, majd keverje össze a keveréket turmixgépben, míg az selymesen sima állagú nem lesz.
4) Állítsa össze a tortát
Amikor kihűlt, vágja a piskótatortát két egyforma körlapra. Oszlassa el a töltelék egyik felét az egyik tortalapon. Tegye a másik lapot a tetejére, és kenje be a maradék töltelékkel a tetejét és az oldalát. Tegye a tortát a hűtőszekrénybe körülbelül 20 percre, vagy amíg a krém megszilárdul. Miközben kényezteti magát csodás, édes alkotásával, ne feledkezzen el rokonairól, barátairól sem!