SteamBake sütők kenyérsütéshez
Süssön fantasztikusan finom házi kenyeret!
Nincs is jobb a frissen sült kenyerek, péksütik, piték és pogácsák finom illatánál! Egy Electrolux SteamBake sütőben az aranybarna, ropogós kéreg alatt puha és könnyű marad a tészta. Csak adjon hozzá egy kis gőzt!
Jól bevált receptek kenyérhez, kalácshoz, péksütihez és pogácsához
Friss, ropogós kenyér otthon, a sütőből
A kenyerek, a péksütemények, a kalácsok és a pogácsák sokkal finomabbak lesznek, ha egy kis gőz is éri őket, miközben sülnek. A gőz finoman átjárja és megemeli a sütőtérben a tésztát, ezért a kelt tészták, piskóták, leveles tészták és a felfújtak is szépen feljönnek, belül puhák lesznek, kívül pedig finom, ropogós kérget kapnak.
Ropogós kenyér egy gombnyomásra
Mi már sütöttünk kenyeret hagyományos hőlégkeverés, és SteamBake (gőz) programon. Le is fotóztuk, a különbség tényleg szemmel látható! A SteamBake (gőz) programon sült kenyér nagyobb lett, szebb a színe, és lazább az állaga. A videóból kiderül, miért.
Nem véletlen, hogy a pékek is gőzt használnak a kenyérsütéshez!
Így működik a PlusSteam funkció
-
1. lépés
Öntsön 100 ml vizet a sütőtér alján található mélyedésbe.
-
2. lépés
Válassza ki a SteamBake programot, és nyomja meg a gombot. LED lámpa mutatja, hogy a gőzfunkció aktív.
-
3. lépés
Hagyja a sütőt melegedni 5 percig, majd tegye be az ételt, és süsse készre.
Miért válasszon SteamBake funkciós sütőt?
Egy SteamBake funkciós Electrolux sütő mindent
tud, amit egy multifunkciós hőlégkeveréses tűzhelytől elvár. Nagy a sütőtere, egyenletesen süt, többféle sütőprogrammal rendelkezik. Emellett van egy extra gőz (SteamBake) funkciója is. Csak egy gombot kell megnyomni, és egy kis gőz képződik a sütőtérben a program elején. Ettől lesz fantasztikusan könnyű és lágy a tészta belseje. Ugyanakkor a házi kenyér, a pogácsa és a kedvenc süteményei gyönyörű, aranybarna színt kapnak a sütőben.