Legyen egészséges
Legyen egyszerű, finom és egészséges!
A megfelelő táplálkozással megőrizhetjük egészségünket. Sőt, ha figyelünk arra, mit eszünk, még egészségesebbek is lehetünk! Hisszük, hogy az egészséges táplálkozás lehet egyszerű és örömteli. Mert fontos, hogy Ön jól érezze magát a bőrében. Táplálkozzon kiegyensúlyozottan, és kerülje a feldolgozott alapanyagokat! Készítse inkább saját kezűleg ételeit.
A gyümölcslevek ereje
A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekben sokkal több a vitamin, az ásványi anyag és az antioxidáns, mint a bolti gyümölcslevekben. Aki rendszeresen iszik frissen facsart leveket, sokat tesz az egészségéért. Különösen akkor, ha amúgy kevés zöldséget és gyümölcsöt eszik. A rendszeres gyümölcsléfogyasztás elősegíti az egészséges táplálkozási szokások kialakulását. Egy pohár friss lé tökéletes napindító, és a legválogatósabb gyereknek is finom, tápláló nyalánkság lehet.
A kehely kissé döntött, ezért az alapanyagokat egyenletesen szívja be a kések által létrehozott örvény. A végeredmény egy csodálatosan selymes állagú, sima turmix lesz.
Mogyoróvaj - finom és tápláló
A mogyoróvaj finom, laktató, és kiváló fehérjeforrás. Hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához, energiával tölt fel, és csökkenti az édesség utáni sóvárgást. Ha szereti a mogyoróvajat, kóstolja meg a mandulavajat és a kesudióvajat is! Egy kis fantáziával összeállíthatja saját keverékét különböző diófélékből! Fűszerezze saját készítésű mogyoróvaját például fahéjjal. Kenje finom kenyérre, kínálja gyümölccsel, zöldségekkel vagy éppen magában.
A turmixgép titánbevonatú pengéi nem melegednek fel, miközben az alapanyagokat aprítják. Ez különösen a diófélék aprítása közben fontos, mert hőre érzékeny olajakat tartalmaznak.
Egy tál szuper smoothie
Szó szerint. Szuper smoothie egy csinos kis tálkában. Készítsen smoothie-t kedvenc gyümölcseiből, öntse egy tálba, a tetejét pedig díszítse gyümölcsökkel, gabonamagokkal, diófélékkel. Laktatóbb, tartalmasabb, mint a hagyományos smoothie - egy teljes étkezést ki lehet váltani vele.
A gőz vigyáz a tápanyagokra
A nyers zöldségekben sok a vitamin- és az ásványianyag. Az, hogy ebből mennyi jut el a tányérunking, nagyrészt azon múlik, hogyan főzzük vagy sütjük meg őket. Általános szabály, hogy a lehető legrövidebb ideig, a legalacsonyabb hőmérsékleten és minimális mennyiségű vízben főzzük őket; így megőrzik a tápanyagok nagy részét. A zöldségek akkor lesznek a legszebbek és a legegészségesebbek, ha pároljuk őket.
A gőzben készült ételnek intenzívebb az íze, és jobban is mutat a tányéron.